Nincs még döntés a Városgazdálkodási Kft-ről

2017.10.12., 06:16 | Helyi

Továbbra sincs döntés arról, hogy létrehozza-e az önkormányzat a békéscsabai városgazdálkodási kft-t.

Annak ellenére, hogy a szeptemberi ülésen a többség támogatta a cégalapítást, Szarvas Péter polgármester soron kívüli ülést hívott össze azért, hogy újratárgyalják a kérdést. Ám a keddi ülésen sem született döntés, csak arról, hogy október 26-án ismét megvitatják az ügyet.

Arról viszont igen, hogy a következő tanácskozásra szakértők bevonásával kell elkészülnie az új városgazdálkodási cég üzleti tervének. Ennek tükrében döntenek ugyanis arról, milyen feltételekkel és egyáltalán megalakuljon-e a vállalat, de ekkor határoznak majd arról is, hogy ki legyen a cég vezetője és kik legyenek a felügyelőbizottság tagjai.

Békéscsaba polgármestere a soron kívüli közgyűlés után arról beszélt: megérte azt a döntést hozni, hogy újratárgyalja a grémium az ügyet, így ugyanis jut idő a szerinte aggályos kérdések tisztázására.

Az ülés után a Fidesz-KDNP frakció is értékelte a döntést. Mint mondták, az önkormányzat a legjobb megoldásra törekszik, így arra, hogy hatékony, gyors, és költségtakarékos módon történjen a feladatok ellátása.

« Vissza