Hat óvodát újíttatott fel Orosháza

2017.10.30., 09:09 | Helyi

Hat óvodát újíttatott fel a közelmúltban Orosháza Város Önkormányzata. A felújítás mellett három óvodánál a padló- és falburkolatok lecserélésre is szükség volt.

A Bajcsy-Zsilinszki, a Bácskai, az Ifjúság, a Mátyás Király, a Móricz Zsigmond, valamint az Uzsoki utcai óvodák felújítását az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. végezte el, a működés és a zavartalan nevelői munka érdekében nagyrészt az intézmények nyári szüneteiben.

Elsősorban a belső megújuláson volt a hangsúly: a falfelületek, a belső megsárgult nyílászárok és olajlábazatok javításán és újrafestésén. Nem feledkeztek azonban el a külső munkálatokról sem, két óvodánál építettek rámpákat, biztosítva az akadálymentes feljárást a kerekesszékkel élők számára.

A felújított intézmények közül a Bácskai, az Ifjúság és az Uzsoki utcai óvodák esetében az újrafestésen kívül más szükségszerű munkálatokra is sor került.

– Az Ifjúság utcai óvodánál két, gyermekek által használt vizesblokk újult meg. Az Uzsoki óvodában pedig három teremben is ki kellett cserélni az elhasználódott, hézagos padlóburkolatot. Az új, magas kopásállóságú burkolat már kiegyenlített aljzatbetonra lett fektetve. Két teremben pedig a régi, korhadt lambéria falburkolatot is kicserélték a gyermekek egészséges óvodában tartózkodása érdekében – mondta el az Oroscafé-nak Dávid Zoltán polgármester.

« Vissza